Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечението на анорексия невроза е индивидуално за всеки

Анорексия нервоза е опасно хранително разстройство, при което хората съзнателно лишават себе си от храна или по-просто казано анорексията е самоналожен глад. Хората с това заболяване са с изкривени изображения на тялото и вярват, че са дебели дори и когато са страшно слаби и съсухрени от глад. Подобно на други хранителни разстройства, анорексия нервоза се характеризира с едно сложно взаимодействие на психологически и емоционални проблеми.

Анорексията е много повече от прекомерна диета. Тя е хранително разстройство, което има сериозни физически и умствени последици за здравето. Ако не се лекува, анорексия става част от разрушителен цикъл, който може и в крайна сметка води до смърт. Тя може да доведе и до редица физически проблеми, включително недохранване и глад, дехидратация и сериозни сърдечни, бъбречни и чернодробни увреждания. Хората с това заболяване трябва да потърсят професионално лечение.

Колкото по-рано анорексията се диагностицира и се започне професионално лечение, толкова по-вероятно е пациентите напълно да се възстановят от това заболяване. Важно е да не се забравя, че възстановяването трябва да започне с диагноза. Тази диагноза е от жизненоважно значение за да може човек да получи адекватна помощ. За да се възстановят от това заболяване пациентите трябва да участват в здравна програма, която води до наддаване на тегло и лечение на психологически и емоционални смущения.

Лечението на анорексия нервоза започва с първоначалната оценка, която е първата стъпка към създаване на план за диагностика и лечение. По време на тази фаза, медицинската история на пациента, симптомите, физическо състояние, както и мерките, предприети за контрол на теглото се преразглеждат. Съответните въпроси като злоупотребата с наркотични вещества, депресия, и личностни проблеми, се считат за необходими по време на тази фаза на лечението. Лечение на анорексия обикновено включва екипен подход. Екипът, които може да излекува анорексия невроза се състои от лекар, диетолог и психиатър. Често при лечението на това заболяване се включва и семейството на болния. Важно е да се знае, че лечението е индивидуално за всеки пациент.

Как анорексията може да промени живота ви завинаги

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *